Jobbe hos Våpensmia? Klikk her

Slik setter du inn og skyter inn det nye løpet dittt

 

 

 

 

 

 

Nedenfor følger våre anbefalinger rundt innskyting av nytt løp. Veiledningen er utarbeidet av Våpensmia på bakgrunn av praktiske erfaringer vi har gjort, og er ment å være en utdyping og et supplement til SAUERS egen monteringsveiledning.

 

Før montering:

Puss løpet godt med renseolje, f,eks. Super 1. Legg et tynt lag med friksjonsreduserende olje f,eks Super 1 i løpet. Fjern alle fett og oljerester som måtte finnes utenpå løpet ved innfestingspartiet. Puss låsekassehalsen godt innvendig og fjern alle fett og oljerester, om nødvendig kan lakktynner eller teknisk sprit brukes.

Montering:

Følg først og fremst monteringsanvisningen som følger våpenet, men i tillegg gir vi følgende tips: Sett løpet godt på plass og sett sporet i løpet så midt i åpningen ved fremre skrue som mulig. Skru alle løpsskruene lett fast. Forsøk forsiktig om sluttstykket går lett uten å henge. Dersom dette ikke går er løpet trolig litt skjevt montert, og man må i så fall starte på nytt etter å ha vridd løpet litt sideveis. Trekk skruene gradvis til, først fremre, deretter bakre og til slutt midtre. Vi anbefaler å bruke momentnøkkelen på 8-10 Nm og trekke til i 3 omganger. Pass på at festehylsa til fremre skjefteskruen kan beveges litt etter at løpsskruene er trukket til med rett moment (da bender ikke tappen i styresporet)

 Innskyting av nytt løp:

Dra gjennom en fuktig pusselapp med friksjonsreduserende olje, eksempelvis Super 1 eller tilsvarende i løpet flere ganger før hvert av de 30-40 skuddene. Unngå å skyte løpet varmt de første 200 skuddene.

Test om løpet er rett montert:

Skyt inn våpenet i blinken på 100/200/300m still diopteret slik at du treffer i ca 2-er under og skyt noen skudd. Still deretter diopteret tilsvarende over blinken og skyt noen skudd til, Sitter skuddene loddrett er løpet rett montert (helt nødvendig for feltskyting)

Puss og stell av løpet:

Nøye testing med kikkertsikte har vist at mange løp kan holde god presisjon lenge uten puss og stell, men vi registrererl ofte betydelig presisjonsforbedring etter grundig puss! Bruk gjerne Paul Clean pusselapper. Ved all puss anbefaler vi bruk av pussestokkinnfører, for å unngå olje/smuss i avtrekksmekanismen og innfestingsområdet mellom låskasse og pipe. Vi anbefaler å sette inn løpet med renseolje. f.eks Super 1 rett etter avsluttet skyting mens det fortsatt er varmt, puss senere løpet rent før neste skyting. Mange testskytinger fra skulder med kikkertsikte har vist at en form for hovedrengjøring med fordel bør foretas ca hvert 500 skudd. Bruk gjerne Gold medallion eller tilsvarende, og bronsebørste. Bearbeid løpet grundig etterpå med en friksjonsolje, Super 1 eller tilsvarende. Vær oppmerksom på at de første skuddene kan vandre litt etter en slik hovedrengjøring

NB! Erfaringer fra testing med kikkertsikte har vist at mange Sauer våpen må ha nytt moment på skjefteskruene etter pipeskift. Det samme gjelder for øvrig dersom lade eller kulevekt endres.

Lykke til

Følg oss på Facebook, og del gjerne med dine venner. Følg oss på Instagram. Abonner på vår You Tube kanal og fortsett å besøke våre nettsider for mer informativt stoff.

Nedenfor kan du se en video av hvordan Våpensmia produserer løp.


Tips og råd

Hjemmelading

Hjemmelading

 

 

 

 

 

 

Nedenfor har vi laget en liten innføring i hjemmelading, og hva som er viktig å fokusere på h...

Våpensmia videobibliotek

Våpensmia videobibliotek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forhøyning av siktemidler skiskyttervåpen

Forhøyning av siktemidler skiskyttervåpen

 

 

 

 

 

 

Nedenfor følger en forklaring på hvordan du går fram ved forhøyning av siktemidlene på...

Ny kikkert på våpenet innjustering og innskyting

Ny kikkert på våpenet innjustering og innskyting

 

 

 

 

 

 

 

Nedenfor følger en forklaring på hvordan du kan justere inn den nye kikkerten din.