Jobbe hos Våpensmia? Klikk her

Forhøyning av siktemidler skiskyttervåpen

 

 

 

 

 

 

Nedenfor følger en forklaring på hvordan du går fram ved forhøyning av siktemidlene på et Anchutz skiskyttergevær 

Treff avhenger av en god og avslappet liggestilling. Et viktig moment i denne sammenhengen er tilpassing av kinnstøtten. Hvis man etter at kinnstøtten er justert korrekt fortsatt ikke finner en god og avslappet stilling kan det være nødvendig å heve siktemidlene. Sørg for at utøveren finner en god skytestilling med riktig høyde/vinkler på skuldre og armer. Utøver lukker øynene og lar hodet hvile på kinnstøtta. Du kjenner etter at utøveren er helt avslappet i nakkemuskulaturen, trykket på kinnstøtten skal ikke være mer enn vekten av hodet så utøveren skal helst ikke presse hodet ned mot kinnstøtta, heller ikke løfte/holde hodet oppe. 

Etter en naturlig pustesekvens åpner utøver øynene, og han eller hun skal da kunne se midt gjennom bak- og framsiktet. Hvis det ikke er mulig å justere kinnstøtte i høyde slik at utøveren ser gjennom siktemidlene må siktet bygges opp. Det er viktig at siktemidlene bygges opp like mye foran og bak. Våpensmia har to ulike høyder på skinnene bak og hylsene foran, det er 8 mm og 10 mm. Dette gir mange muligheter for å justere høyden på siktemidlene. (8 mm - 10 mm - 16 mm - 18 mm - 20 mm - 24 mm - 28 mm - 30 mm. Det følger med skruer med tilpasset lengde.

Barn og unge vokser mye, det er derfor lurt å sjekke liggestillingen hver 2.-3.måned eller oftere ved behov.

Følg oss på Facebook, og del gjerne med dine venner. Følg oss på Instagram. Abonner på vår You Tube kanal og fortsett å besøke våre nettsider for mer informativt stoff.


Tips og råd

Hjemmelading

Hjemmelading

 

 

 

 

 

 

Nedenfor har vi laget en liten innføring i hjemmelading, og hva som er viktig å fokusere på h...

Våpensmia videobibliotek

Våpensmia videobibliotek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ny kikkert på våpenet innjustering og innskyting

Ny kikkert på våpenet innjustering og innskyting

 

 

 

 

 

 

 

Nedenfor følger en forklaring på hvordan du kan justere inn den nye kikkerten din.