Jobbe hos Våpensmia? Klikk her

Ny kikkert på våpenet innjustering og innskyting

 

 

 

 

 

 

 

Nedenfor følger en forklaring på hvordan du kan justere inn den nye kikkerten din.

 

Grovjustering ved hjelp av kolimator eller laserpeker:

Normalt vil børsemakeren grov justere inn kikkertsiktet til våpenet slik at vi treffer innenfor 20 x 20 cm «svarten» på 100 meter avstand. Børsemakeren bruker da en kolimator, et optisk instrument som har en stang som er tilpasset kaliberet/innvendig diameter på løpet. Denne stikkes inn i munningen og ved å se i kikkertsiktet og justere sikte korset mot kolimatorens siktekors/rutenett nullstilles kikkerten. Dette er den beste metoden for grovinnstilling av kikkertsiktet før innskyting. Det finnes også laserpekere på markedet som er tilpasset kammeret på våpenet, det vil si at du for 308 W må ha en laserpeker for dette kaliberet. Laserpekeren gir en lysprikk der du peker, og kikkertens sikte justeres deretter slik at det peker på lysprikken. Denne metoden tar ikke hensyn til eventuell skjev pipe.

Grovjustering uten hjelpemidler:

Hvis du skal grov innstille våpenet med kikkertsikte selv, kan du også benytte deg av «se gjennom pipa metoden». Våpenet plasseres på et stødig underlag uten sluttstykke montert. Ved å se vekselsvis gjennom pipa og kikkerten, justeres kikkertens sikte kors til samme siktepunkt som det du ser gjennom pipa.

Treffpunktjustering:

Følg bruksanvisningen som følger med kikkerten din, forflyttning av treffpunktet per knepp varierer på forskjellige kikkertmerker. Alt ifra 1/ tommer (ca 6,35 mm) på 100 yd (91,4 meter) til 2 cm per knepp på 100 meter

På noen tyske kikkerter er merkingen forvirrende for oss ikke tyskspråklige. Nach T (Tief) betyr treffpunktkorrigering ned. Treffpunkt korrigering nach H (Hoch) betyr treffpunktkorrigering opp nach L (Links)  betyr treffpunktkorrigering venstre og nach Recht betyr treffpuktkorrigering høyre.

Fysisk innskyting etter grovjustering:

Det kan lønne seg å starte innskytingen med skarpt på kortere avstand enn 100 meter, 30-50 meter fungerer bra. Husk at du vil treffe under på disse kortere avstandene, ca 3 cm. Hvis du ikke har en skive tilgjengelig, kan du sette en klisterplapp/tegne en firkant på 2x2 cm på en plate og skru deg inn. Les bruksanvisningen som følger med kikkerten så vil du unngå og skru feil vei, og du sparer ammunisjon.

Lykke til

Følg oss på Facebook, og del gjerne med dine venner. Følg oss på Instagram. Abonner på vår You Tube kanal og fortsett å besøke våre nettsider for mer informativt stoff.


Tips og råd

Hjemmelading

Hjemmelading

 

 

 

 

 

 

Nedenfor har vi laget en liten innføring i hjemmelading, og hva som er viktig å fokusere på h...

Våpensmia videobibliotek

Våpensmia videobibliotek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forhøyning av siktemidler skiskyttervåpen

Forhøyning av siktemidler skiskyttervåpen

 

 

 

 

 

 

Nedenfor følger en forklaring på hvordan du går fram ved forhøyning av siktemidlene på...