Velkommen til Våpensmias informasjonsforum. Her vil du finne linker til informative filmer der vi viser fram våre produkter, samt artikler relatert til alle typer skyting.

Vi håper du finner svar på noen av dine spørsmål på denne siden. Du kan også stille oss spørsmål ved å kontakte oss via skjemaet til høyre på siden.

Følg oss på Facebook, og del gjerne med dine venner. Følg oss på Instagram

Abonner på vår You Tube kanal og fortsett å besøke våre nettsider for mer informativt stoff.

 

Våpensmia videoer til informasjon og inspirasjon

VS Paul Clean

VS Pipeproduksjon

VS Picatinny rail

VS Thunder

VS Piper

VS Firebird targets

VS Biathlon Training Target

VS Sig Sauer piper

VS Våpenrom

Zore X kammerlås

TIPS OG RÅD FOR SKYTTERE

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Hvordan setter jeg inn og skyter inn et nytt løp

Denne veiledningen er utarbeidet av Våpensmia på bakgrunn av praktiske erfaringer vi har gjort, og den er ment å være en utdyping og et supplement til SAUERS egen monteringsveiledning.

Før montering:

Puss løpet godt med renseolje, f,eks. Super 1. Legg et tynt lag med friksjonsreduserende olje f,eks Super 1 i løpet.

Fjern alle fett og oljerester som måtte finnes utenpå løpet ved innfestingspartiet. Puss låsekassehalsen godt innvendig og fjern alle fett og oljerester, om nødvendig kan lakktynner eller teknisk sprit brukes.

Montering:

Følg først og fremst monteringsanvisningen som følger våpenet, men i tillegg gir vi følgende tips: - Sett løpet godt på plass og sett sporet i løpet så midt i åpningen ved fremre skrue som mulig.

Skru alle løpsskruene lett fast. Forsøk forsiktig om sluttstykket går lett uten å henge. Dersom dette ikke går er løpet trolig litt skjevt montert, og man må i så fall starte på nytt etter å ha vridd løpet litt sideveis.

Trekk skruene gradvis til, først fremre, deretter bakre og til slutt midtre. Vi anbefaler å bruke momentnøkkelen på 8-10 Nm og trekke til i 3 omganger. Pass på at festehylsa til fremre skjefteskruen kan beveges litt etter at løpsskruene er trukket til med rett moment (da bender ikke tappen i styresporet)

 Innskyting av nytt løp:

Dra gjennom en fuktig pusselapp/propp med friksjonsreduserende olje, eksempelvis Super 1 eller tilsvarende i løpet flere ganger før hvert av de 30-40 skuddene. Unngå å skyte løpet varmt de første 200 skuddene.

Test om løpet er rett montert:

Skyt inn våpenet i blinken på 100/200/300m still diopteret slik at treffer i ca 2-er under og skyt noen skudd. Still deretter diopteret tilsvarende over blinken og skyt noen skudd til, Sitter skuddene loddrett er løpet rett montert (helt nødvendig for feltskyting)

Puss og stell av løpet:

Nøye testing med kikkertsikte har vist at mange løp kan holde god presisjon lenge uten puss og stell, men vi har likevel ofte registrert betydelig presisjonsforbedring etter grundig puss! Bruk gjerne Paul Clean pusselapper. Ved all puss anbefaler vi bruk av pussestokkinnfører, for å unngå olje/smuss i avtrekksmekanismen og innfestingsområdet mellom låskasse og pipe. Vi anbefaler å sette inn løpet med renseolje. f.eks Super 1 rett etter avsluttet skyting mens det fortsatt er varmt, puss senere løpet rent før neste skyting. Mange testskytinger fra skulder med kikkertsikte har vist at en form for hovedrengjøring med fordel bør foretas ca hvert 500 skudd. Bruk gjerne Gold medallion eller tilsvarende, og bronsebørste. Bearbeid løpet grundig etterpå med en friksjonsolje, Super 1 eller tilsvarende. Vær oppmerksom på at de første skuddene kan vandre litt etter en slik hovedrengjøring

NB! Erfaringer fra testing med kikkertsikte har vist at mange Sauer våpen må ha nytt moment på skjefteskruene etter pipeskift. Det samme gjelder for øvrig dersom lade eller kulevekt endres.

Lykke til

 

Ny kikkert på våpenet, innjustering og innskyting

Grovjustering ved hjelp av kolimator eller laserpeker:

Normalt vil børsemakeren grov justere inn kikkertsiktet til våpenet slik at vi treffer innenfor 20 x 20 cm «svarten» på 100 meter avstand. Børsemakeren bruker da en kolimator, et optisk instrument som har en stang som er tilpasset kaliberet/innvendig diameter på løpet. Denne stikkes inn i munningen og ved å se i kikkertsiktet og justere sikte korset mot kolimatorens siktekors/rutenett nullstilles kikkerten. Dette er den beste metoden for grovinnstilling av kikkertsiktet før innskyting. Det finnes også laserpekere på markedet som er tilpasset kammeret på våpenet, det vil si at du for 308 W må ha en laserpeker for dette kaliberet. Laserpekeren gir en lysprikk der du peker, og kikkertens sikte justeres deretter slik at det peker på lysprikken. Denne metoden tar ikke hensyn til eventuell skjev pipe.

Grovjustering uten hjelpemidler:

Hvis du skal grov innstille våpenet med kikkertsikte selv, kan du også benytte deg av «se gjennom pipa metoden». Våpenet plasseres på et stødig underlag uten sluttstykke montert. Ved å se vekselsvis gjennom pipa og kikkerten, justeres kikkertens sikte kors til samme siktepunkt som det du ser gjennom pipa.

Treffpunktjustering:

Følg bruksanvisningen som følger med kikkerten din, forflyttning av treffpunktet per knepp varierer på forskjellige kikkertmerker. Alt ifra 1/ tommer (ca 6,35 mm) på 100 yd (91,4 meter) til 2 cm per knepp på 100 meter

På noen tyske kikkerter er merkingen forvirrende for oss ikke tyskspråklige. Nach T (Tief) betyr treffpunktkorrigering ned. Treffpunkt korrigering nach H (Hoch) betyr treffpunktkorrigering opp nach L (Links)  betyr treffpunktkorrigering venstre og nach Recht betyr treffpuktkorrigering høyre.

Fysisk innskyting etter grovjustering:

Det kan lønne seg å starte innskytingen med skarpt på kortere avstand enn 100 meter, 30-50 meter fungerer bra. Husk at du vil treffe under på disse kortere avstandene, ca 3c m. Hvis du ikke har en skive tilgjengelig, kan du sette en klisterplapp/tegne en firkant på 2x2 cm på en plate og skru deg inn. Les bruksanvisningen som følger med kikkerten så vil du unngå og skru feil vei, og du sparer ammunisjon.

Lykke til

Kontakt oss!

Din melding er sendt
En feil oppstod, meldingen ble ikke sendt.
 • Kvalitetshagler fra RFM ARMI

  Kvalitetshagler fra RFM ARMI

  Våpenproduksjonen i Italia er kjent for sin meget høye kvalitet! VÅPENSMIA er stolte av å kunne være RFM ARMI sin forhandler i Norge. RFM Armi tilbyr mange modeller i alle kalibre både som hagler i s/s, o/u, automat og dobbeltrifler. Her kan du skreddersy ditt våpen med spesialtilpasset stokk og du velge mange forskjellige løsninger, med gravyrer og flere graderinger i nøttetre. Våpensmia og RFM ARMI vil levere deg ditt neste våpen med en kvalitet du vil elske. Bravissimo!! 

  08.05.2019 10.38
 • Nye kikkerter fra Rudolph Optics med lys

  Nye kikkerter fra Rudolph Optics med lys

  Nye kikkerter fra Rudolph Optics, Varmint Series V1 2.5-15x50 og V1 5-25x50. Begge modellene har lys, og dette gjør kikkertene meget godt egnet til både jaktfeltskyting der mange foretrekker bruk av lys, og under jakt med vanskelige lysforhold. Kikkertene kommer med linsebeskyttere foran og bak.

  18.03.2019 13.25
 • Biathlon Training Target

  Biathlon Training Target

  Biathlon training target er utviklet av Våpensmia og Skytefokus for å øke treffprosenten i skiskyting. Produsert av Våpensmia i Norge.

  Liggende blinken er 25 mm og stående blinken er 75 mm. Blinkene festes med magneter og er enkle å sette på og ta av. Et godt treningsverktøy for junior og seniorskyttere som vil ha et ekstra  moment på skyteøktene. Men like relevant for barn og unge som er klare for en ny utfordring og helst vil skyte på selvanviser istedenfor papp.

  En mindre blink øker konsentrasjonen og gjør at skytteren automatisk må fokusere mer på arbeidsoppgavene sine. Mindre blinker gjør også at skytteren må følge mer med på vinden for å treffe.

   Tilgjengelig i sett med 5 liggende eller stående blinker. Duo sett med en liggende og en stående blink, eller single valgfri.

  ØKT VANSKELIGHETSGRAD PÅ TRENING GIR FLERE TREFF I KONKURRANSE!

  Les mer…
  25.01.2019 14.47
 • VSM 031 POPPER

  VSM 031 POPPER

  Popperne er utviklet for å tilfredsstille behovene til Forsvaret og Politiet. Popperne passer perfekt til flere skytedisipliner, slik som jaktfeltskyting, langholdsskyting, pistolskyting og DFS. Like anvendelige til trening som konkurranser.  VSM 031 Popper består av en popper med styringsboks og en LED lampe. VSM 031 Duell Popper består av to poppere, en styringsboks og to LED lamper. VSM Popper leveres med 2 valgfrie størrelser på fangskivene (Hardox 600) IPSC Mini popper og IPSC Popper (200 mm og 300 mm)

  29.11.2018 09.05
 • Nyhet! Kammerlås fra Zore X

  Nyhet! Kammerlås fra Zore X

  Våpensmia er forhandler av kammerlåsen til Zore X.Utviklet for din sikkerhet under transport, på skytebanen og en ekstra sikkerhet i våpenskapet. Passer de fleste 9 mm pistoler.

  26.11.2018 11.51
 • Nye futteraler og feltvesker fra Våpensmia

  Nye futteraler og feltvesker fra Våpensmia

  Nye futteraler og feltvesker fra Våpensmia. God polstring og nyttige detaljer. Leveres i fargene grå/lilla, grå/orange og grå/blå. Innlegg for kaliber .22 magasiner og 6,5 magasiner.               

  Futteral 825,- Feltveske 625,- Innlegg 125,- 

  27.07.2018 11.38
 • Firebird reactive targets

  Firebird reactive targets

  Våpensmia er importør av Firebird reactive targets

  Blinkene kommer med dobbeltsidig tape, fjern tapen og fest den på leirduer eller på en blink. Når du treffer vil den eksplodere og det vil komme en røyksky fra den. Blinkene kommer i to størrelser 40 mm og 65 mm. Det er ti blinker i hver pakke.

  Mye morro med disse blinkene fra Firebird!

  Ring oss eller send oss en mail for bestilling!

  09.04.2018 11.31
 • Stort utvalg i KT demoklær til salgs hos Våpensmia

  Stort utvalg i KT demoklær til salgs hos Våpensmia

  Vi selger ut demo modeller fra Kurt Thune, jakker og bukser til gode priser. Begrenset antall. Besøk oss i butikken, eller ta kontakt på mail eller telefon.

  31.07.2017 09.08
 • Stort utvalg i brukte våpen hos Våpensmia

  Stort utvalg i brukte våpen hos Våpensmia

  Vi har et stort utvalg av brukte våpen utstillt i vår butikk og tilgjengelig i vår nettbutikk. Se film fra våpenrommet på vår youtube kanal!

  16.06.2017 08.51
 • Avstandsmåler i lommeformat

  Avstandsmåler i lommeformat

  Liten avstandsmåler som kan måle helt opp til 1200 meter! 6 ganger forstørrelse og god optikk. Kvalitet i liten innpakning!

  17.04.2017 17.44

Flere nyheter